Zalewajka na żeberkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    800 gram
  • ziemniaki

    650 gram
  • kiełbasa śląska

    300 gram
  • żurek

    400 ml (w butelce)
  • jajka

    6 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    kilka ziarenek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    kilka szt
  • sól

  • pieprz

  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć, zalać zimną wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz sól i gotować około 70 minut.
Ziemniaki pokroić w kostkę, kiełbasę w ćwierćplasterki. Dodać do gotującego się wywaru. Dodać również majeranek. Gotować 20 minut. Następnie wlać żurek razem z mąką z dna i gotować 5 minut.
Jajka ugotować na twardo, pokroić na spore kawałki, dodać do zupy. Przyprawić zalewajkę świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat