Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka Kaszubska

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
maślanka 1 litr
boczek wędzony 15 dag
cebula biała 1 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
jajko lecz nie koniecznie

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka Kaszubska

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać jednym litrem wody, przyprawić i ugotować do miękkości. Następnie wlać maślankę rozbełtaną z mąką. Na maśle usmażyć pokrojony boczek z cebulą, dodać do zupy, doprawić, jeszcze chwilę podgotować, dodać jajka i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 19.10.2015 11:30
z pewnością bardzo dobra zupka
w mojej kuchni 17.10.2015 21:43
przepyszne danie podano..
Czarnula666 17.10.2015 12:41
Ciekawa zupa, nie jadłam jeszcze takiej :)
mysza75 17.10.2015 10:43
bardzo lubię zalewajkę mniam
Franciszek 16.10.2015 23:24
ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak