Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka grzybowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
grzyby leśne 1/2 kg
żurek 1/4 szklanki
woda 2 litry
śmietana 1/2 kubka
włoszczyzna 1 pęczek
smalec 1 łyżka
cebula biała 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka grzybowa

Wykonanie:
Grzyby oczyścić, opłukać, zalać wodą, posolić i podgotować razem z włoszczyzną. Następnie warzywa wyjąć dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości. Wlać żurek , śmietanę, zagotować, dodać przysmażoną na smalcu cebulę i jeszcze chwilę gotować. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.10.2014 12:39
lubie takie zupy !
Zdzisław 24.10.2014 21:15
dla mnie to smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak