Zalewajka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    4 sztuki
  • ziemniaki

    7 sztuk
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • cienka kiełbasa

    20 dag
  • kwaśna śmietana

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • majeranek

    wg uznania
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew pokroić w kostkę, wcześniej namoczone grzyby w paski. Wszystko zalać ok.1,5l wody zagotować .Pokrojoną cebulę i kiełbasę przesmażyć na maśle , dodać do zupy i gotować do miękkości warzyw. Zagęścić śmietaną i mąką ,doprawić solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
LuKaSz4761 13.12.2011 12:01
mniam
Ewa104 21.12.2010 12:20
Pysznie wygląda!
Smakosz6 17.12.2010 09:09
smaki dzieciństwa- moja Babcia taką robiła:D
Smakosz6 08.11.2010 16:48
mniam
katarzynka455 02.11.2010 11:47
smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat