Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Barszcz biały 1 butelka
Liść laurowy suszony Prymat 2
czosnek 4 ząbki
boczek 150 g
cebula 1
śmietana
ziemniaki 5
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka

Boczek pokroić w kostkę i wrzucić do gotującej się wody w garnku ok. 1,5l. Następnie dodać liście laurowe, ziele angielskie, ząbki czosnku, posiekaną cebulę i łyżeczkę soli. Gotować ok. 20 min.
Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do zupy.
Następnie wlać butelkę barszczu białego. Śmietanę wymieszać z 1/2 szklanki gorącej zupy i wlać do garnka.
Chwilę gotować i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 13.10.2013 20:00
takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak