Zalewajka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Barszcz biały

    1 butelka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • czosnek

    4 ząbki
  • boczek

    150 g
  • cebula

    1
  • śmietana

  • ziemniaki

    5
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę i wrzucić do gotującej się wody w garnku ok. 1,5l. Następnie dodać liście laurowe, ziele angielskie, ząbki czosnku, posiekaną cebulę i łyżeczkę soli. Gotować ok. 20 min.
Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do zupy.
Następnie wlać butelkę barszczu białego. Śmietanę wymieszać z 1/2 szklanki gorącej zupy i wlać do garnka.
Chwilę gotować i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmors 13.10.2013 20:00
takiej jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat