Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zalewajka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
kiełbasa śląska 2 laski
ziemniaki 10 sztuk
czosnek 2 ząbki
majeranek do smaku
pieprz do smaku
śmietana 3 łyżki
woda 2 litry
marchewka 3 sztuki
Barszcz biały 0,5 l
kostka rosołowa 2 na wędzonych żeberkach
grzyby suszone 5 sztuk
boczek wędzony 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: zalewajka

kostki rosołowe rozpuszczamy w wodzie,
dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew
w tym czasie podsmażamy pokrojone w kostkę boczek, kiełbasę i cebulę, bdy się podsmażą dodajemy do garnka
następnie dodajemy suszone grzyby, a gdy ziemniaki zmiękną dodajemy barszcz biały, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła i pieprz, na samym końcu zabielamy śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak