zalewajka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    5 szt
  • ziemniaki

    8 szt
  • kiełbasa biała

    15 dag
  • żurek

    3 szklanki
  • śmietana

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

suszone grzyby ugotować dodać szczyptę soli ziemniaki pokroić w kostkę i kiełbasę dodać do grzybów i gotować dolać butelkowy żurek zagotować śmietanę wymieszać z mąką i rozprowadzić z 3 łyżkami zupy gotować stale mieszając czosnek zmiażdżyć i dodać do zupy doprawić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
darus 22.08.2011 16:44
fajna nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat