Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Barszcz biały 2 szt
ziemniak 8-12 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ziele angielskie 5 szt
boczek wędzony 20 dag
śmietana 3-4 łyżki
kiełbasa 2 szt
cebula 1 szt
majeranek do smaku
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewajka

Obrane pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucam do wody, wrzucam liście laurowe i ziele angielskie, czekam aż się zagotuje.
Kroimy w kostkę boczek podsmażamy
dodajemy podsmażony boczek do zupy
rozrabiamy barszcz biały dodajemy śmietanę, roztrzepujemy, dodajemy do zupy, dodajemy majeranek
kawałki kiełbasy wrzucamy do zupy, kawałek kiełbasy kroimy w kostkę dobrze podsmażamy dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę
dodajemy kiełbasę podsmażoną do zupy i gotujemy, najlepsza jest jak się "przegryzie".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 15.01.2013 08:47
pyszna;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak