Zalewa octowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet 10 %

    100 ml
  • woda

    600 ml
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    kilka ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę gotujemy, dodajemy do niej ocet i przyprawy. Gotujemy 5 minut, Gorącą woda ZALEWAMY WARZYWA.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dianix 02.01.2012 17:05
faajna zalewa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat