zalewa do papryki konserwowej wg KASI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2,5 szkl.
  • cukier

    10 dag
  • sól

    1 dag
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • ziele angielskie

    do smaku
  • ocet 10 %

    0,5 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki połączyć. Zalewę zagotować. Wcześniej przygotowaną paprykę ułożyć w słoikach, zalać gorącą zalewą, zakręcić, pasteryzować około 10 minut.
smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 02.06.2012 18:33
super
Justyna Jussstiii 05.02.2012 10:01
super
Magdalena1110 21.09.2011 18:57
pycha
Kuchareczekjeden 19.09.2011 11:06
i papryczka na zimę jest
MAR3STA 18.09.2011 22:32
robię podobnie
ziutula 15.09.2011 14:06
lubię słodko-kwaśne zalewy...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat