Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zalewa do papryki konserwowej wg KASI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 2,5 szkl.
cukier 10 dag
sól 1 dag
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
ocet 10 % 0,5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: zalewa do papryki konserwowej wg KASI

Składniki połączyć. Zalewę zagotować. Wcześniej przygotowaną paprykę ułożyć w słoikach, zalać gorącą zalewą, zakręcić, pasteryzować około 10 minut.
smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 02.06.2012 18:33
super
Justyna Jussstiii 05.02.2012 10:01
super
Magdalena1110 21.09.2011 18:57
pycha
Kuchareczekjeden 19.09.2011 11:06
i papryczka na zimę jest
MAR3STA 18.09.2011 22:32
robię podobnie
ziutula
ziutula 15.09.2011 14:06
lubię słodko-kwaśne zalewy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak