Zalewa do grzybów.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • sól

    1 łyzka
  • cukier kryształ

    3 łyżki
  • marchewka

    2 sztuki
  • cebula biała

    2 sztuki
  • woda

    3 (źródlana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę ocet sól i cukier zagotować. Ugotowane grzyby ułożyć w słoiku dodać do nich gruby plaster cebuli kilka plasterków marchewki liść laurowy ziele angielskie i pieprz. Zalewać goracą zalewą i pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babajaga1969 29.12.2012 16:53
dobra zalewa
angelika14 12.12.2012 15:09
ciekawa zalewa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat