Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zakwas do przygotowania żuru wielkanocnego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 200 g
czosnek 3 ząbki
woda letnia 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: zakwas do przygotowania żuru wielkanocnego

Mąkę wymieszać w słoju z letnią wodą, dodać czosnek i skórki z razowego chleba. Słoj przykryć gazą, odstawić w ciepłe miejsce do skiśnięcia.Na zakwasie ugotować żur w/g przepisu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.04.2011 07:51
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak