zakwas do przygotowania żuru wielkanocnego

zakwas do przygotowania żuru wielkanocnego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka żytnia

    200 g
  • czosnek

    3 ząbki
  • woda letnia

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać w słoju z letnią wodą, dodać czosnek i skórki z razowego chleba. Słoj przykryć gazą, odstawić w ciepłe miejsce do skiśnięcia.Na zakwasie ugotować żur w/g przepisu

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

09.04.2011 07:51
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat