Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakwas do barszczu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb
czosnek
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Zakwas do barszczu

Wodę po gotowaniu ziemniaków ok. 0,5 l odcedzić, wrzucić do niej skórkę chleba z ok. 2 kromek, czosnek i cebulę wg uznania. Po trzech dniach jak jest już kwaśne zlać do butelki lub słoika i schować do lodówki. Dodawać do zup kwaśnych takich jak barszcz czerwony czy biały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak