Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakręcone kiełbaski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa toruńska 1 Szt
patyczki do szaszłyków 3 Szt
jajko 1 Szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 G
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zakręcone kiełbaski

Kiełbasę podzielić na 3 części i nadziewamy na patyczki.
Zaczynając od góry nacinamy kiełbaski nożem na około tworząc spirale(nóż musi dotykać patyczka)
Po nacięcia na patyku rozciągnąć kiełbaski tworząc spirale.
Jajko roztrzepać widelcem dodać przyprawy .
Panierujemy w jajku i tartej bułce po czym smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju .
Ściągamy patyczek .
Podajemy z ketchupem lub ulubionym sosem u mnie słodko pikantny. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 24.09.2017 16:43
Ciekawe kiełbaski. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak