Zakonnica.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • jajka

    4 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • olej

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • Syrop:

  • woda

    1 szklanka
  • palma

    3/4 kostki
  • kakao

    3 łyżki
  • czekolada gorzka

    1/2 tabliczki
  • cukier puder

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:białka ubic na sztywno,dodac cukier oraz żółtka.Następnie dodac pozostałe składniki.Przelac do prostokątnej formy.Upiec. Po upieczeniu w cieście zrobic gęsto dziurki ołówkiem.Zalac gorącym syropem.Na zimny syrop wyłożyc krem ajerkoniakowy..Na wierzch posypac resztę czekolady. Wykonanie syropu:wszystkie składniki zagotowac na małym ogniu i dodac 3 kieliiszki wódki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mala2021 10.05.2012 14:43
fajna nazwa :)
berys18 18.11.2011 09:49
fajna nazwa, fajny pomysł
owca441 14.11.2011 19:23
extra
MAR3STA 12.10.2011 22:58
super
MAR3STA 25.09.2011 22:25
fajna nazwa
teresa18 16.09.2011 21:08
świetne
aleksa123 26.08.2011 13:04
ciekawy przepis
irenka 07.08.2011 19:08
ciekawy przepis,musi być pyszny deser
Dorota59 03.08.2011 17:03
ekstra
Tomek14 02.08.2011 17:37
supeer

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat