Zajączki wielkanocne z jajka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 szt
  • szczypiorek

    na wąsy
  • ziele angielskie

    10 szt małych na oczy
  • listki sałaty bazylii

    do dekoracji
  • groch

    5 (połówki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać z skorupki.Pięć jajek przeznaczyć na zajączki a z szóstego z białka wyciąć uszka.Małym nożykiem naciąć jajko na górze i umieścić tam uszka.Oczka zrobić z ziela angielskiego,nosek z połówki grochu a wąsiki z małych kawałków szczypiorku robiąc najpierw małą dziurkę wykałaczką.Talerz udekorować listkami sałaty , bazylii i rozłożyć zajączki.Żeby równo stały ściąć nożykiem jajko na spodzie lub podłożyć listkami sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 06.04.2017 19:22
U mnie też takie będą na Wielkanoc:)
ben-ka 16.05.2016 11:16
Trzeba takie stworki zrobić:)
sezamek 21.03.2016 19:25
Cudne i takie słodkie
anka1988 28.12.2015 21:48
aż szkoda je jeść, pięknie na pewno prezentują się na stole.
Izabela28 11.04.2015 17:49
przepiękne te zajączki:)
Andzia1977 04.03.2015 22:56
Super pomysł
Lucan 17.10.2014 15:50
Mega zające! Muszę zrobić na wielkanoc :)
Laila2786 25.09.2014 16:50
ekstra przekąska
erym 10.09.2014 13:06
do schrupania, szkoda jesc...
Wafelek2601 30.06.2014 07:54
bardzo dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat