Zaiekanka ziemniaczana z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    6 szt
  • mięso mielone

    500 g
  • ser żółty

    20 dag
  • przecier pomidorowy

    500 ml
  • cebula czerwona

    2 szt
  • sól i pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka czerwona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Studzę i kroję w plastry. Cebulę obieram i kroje w drobną kostkę.

Na rozgrzanej patelni wylewam olej. Smażę cebulę na rumiano. Dodaję przyprawy.

Mięso mielone smażę z dodatkiem przypraw a następnie dodaję przecier pomidorowy, duszę jeszcze ok 10 min.

Następnie w naczyniu żaroodpornym układam warstwowo ziemniaki, cebulę, mięso. I ty ak do wykończenia składników.

Na koniec posypuję serem żółtym. Piekę ok 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 03.02.2017 12:09
ja też lubię
RenataZ-et 03.02.2017 11:52
bardzo lubię takie zapiekanki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat