Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zaiekanka ziemniaczana z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
mięso mielone 500 g
ser żółty 20 dag
przecier pomidorowy 500 ml
cebula czerwona 2 szt
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zaiekanka ziemniaczana z mięsem

Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Studzę i kroję w plastry. Cebulę obieram i kroje w drobną kostkę.

Na rozgrzanej patelni wylewam olej. Smażę cebulę na rumiano. Dodaję przyprawy.

Mięso mielone smażę z dodatkiem przypraw a następnie dodaję przecier pomidorowy, duszę jeszcze ok 10 min.

Następnie w naczyniu żaroodpornym układam warstwowo ziemniaki, cebulę, mięso. I ty ak do wykończenia składników.

Na koniec posypuję serem żółtym. Piekę ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.02.2017 12:09
ja też lubię
RenataZ-et 03.02.2017 11:52
bardzo lubię takie zapiekanki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak