Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zaczyn do żurku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka żytnia 4 łyżki
woda ciepła 500 ml
ząbek czosnku 1 szt
chleb razowo-żytni 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Zaczyn do żurku

W szklanym naczyniu lub kamionkowym dobrze wymieszać mąkę żytnią, przegotowaną ciepłą wodę, posiekany ząbek czosnku, Włożyć do zaczynu kromkę chleba żytniego. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce np. na kaloryfer na 3-4 dni, od czasu do czasu mieszać zaczyn i gotowy zaczyn przecedzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mami93 14.04.2015 22:40
fajny przepis
patryska76 14.04.2015 11:30
ciekawa receptura :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak