Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zacierki z dynią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
mleko 1,5 litra
dynia 700 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zacierki z dynią

Dynię gotujemy w wodzie. Po ugotowaniu wyjmujemy z wody.
Z mąki jajek soli i 2 łyżek mleka robimy zacierki.
Gotujemy mleko. Dodajemy do niego zacierki i dalej gotujemy. Ugotowaną dynię ucieramy i dodajemy utartą do mleka. Gotujemy jeszcze przez chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 11.03.2013 18:27
ciekawy pomysł
Bernadeta1 06.01.2013 17:55
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak