Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zabielany czerwony barszczyk z jajkiem i ziemniaczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełko 1 szt
burak ćwikłowy 4 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
śmietana 120 ml
mąka 1 łyżka
woda 2000 ml
sól
pieprz
barszcz czerwony 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Zabielany czerwony barszczyk z jajkiem i ziemniaczkami

Do garnka włożyć skrzydełko i zalać 2 litrami wody, dodać buraki obrane i przekrojone na ćwiartki, marchewkę i pietruszkę pokrojoną w słupki wszystko razem gotować ok 30 min. Po tym czasie wywar przecedzić przez sitko aby rosół był czysty. Dodać do niego dwie torebki barszczu czerwonego instant, doprawić do smaku solą i pieprzem a następnie podprawić śmietaną wymieszaną z mąką, doprowadzić do wrzenia nie gotować.Podawać z całymi ziemniaczkami i jajkiem. Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 21.08.2013 20:35
lubię taki barszczyk
ppaulina 21.08.2013 18:24
pyszny szybki barszczyk
SmacznaPyza 21.08.2013 17:33
gotować rosołek a potem zaprawić go proszkiem....
babajaga1969 20.08.2013 22:25
to jest to co lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak