Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zabielany barszcz grzybowy z borowików

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna pęczek
cebula
sól
pieprz
smietana 18% 1/2szkl

Przepis i sposób przygotowania na: zabielany barszcz grzybowy z borowików

Grzyby umyć,zalać 1,5l wody i namaczać przez ok.4godz. ub przez noc.Grzyby ugotować w tej samej wodzie,w której były namaczane,gotować przez ok.40min.Włoszczyznę oraz cebulę obrać,umyć,pokroić na grube kawałki a cebulę na pół i dodać do grzybów po 20min gotowania.Gotowy wywar przecedzić.Warzywa odłożyć.Grzyby pokroić w paseczki i włożyć z powrotem do wywaru.Zupę przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.Śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy.Powoli,ciągle mieszając,wlewać ją do pozostałej zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iw 22.12.2023 16:41
nie widzę w Składnikach grzybów?! ani ile ?ani czy w ogóle :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak