Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żabie udka z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 2
przyprawa do potraw 2 łyżki
mąka pszenna 1 szklanka
woda letnia 1 szklanka
jajko 1
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: żabie udka z kurczaka

Mięso umyć,wytrzeć,pokroić na paseczki,posypać jarzynką i odstawić na min.1 h do lodówki.W tym czasie z mąki,jajka,wody i soli i pieprzu przygotować ciasto (konsystencja jak na naleśniki).Mięso maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 04.12.2013 17:38
pyszności :)
Beatris 09.07.2011 12:13
Zaintrygował mnie ten przepis.
dorotka0000025 06.03.2011 11:41
ciekawy przepis
bursztynek 26.02.2011 00:36
żabie udka... skusiła mnie nazwa... ale pomysł fajny :)
accee 01.02.2011 22:36
Smaczne
polly66 29.12.2010 18:17
hahaha to mój blog, no brawo!! zdjęcie może i fakt skan ale to 7 m-ęcy temu i już dawno była mowa o tym, iż zostało zgłoszone i nawet doradca się wypowiadał na forum,pamiętasz?;> a gdzieś kiedyś widziałam jak wyzywasz kogoś w komentarzach bo źle sprawdził źródło....so now what?
Henryka2 29.12.2010 12:26
http://blender.bloog.pl/id,5583487,title,zabie-udkaz-kurczaka,index.html?ticaid=6b815 Przepis z tej strony
wolochski 25.12.2010 12:06
super
lewin07 19.12.2010 10:40
może być dobre
cukiereczek 04.12.2010 14:27
Nazwa odstrasz mnie ale po przeczytaniu składników już nie
luna19 01.10.2010 19:27
jak dobrze ze to kurczak hihih... super te udka !
Katarzyna/kate1980 25.09.2010 12:35
super
bernika 13.08.2010 22:23
zdjcie z gazety, widac fakture papieru.
pawel007 03.08.2010 07:00
pycha...
polly66 30.06.2010 13:39
zamiast piersi mogą być udka lub skrzydełka
rosik93 30.06.2010 12:28
Lubię takie coś robię także w domu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak