Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Żabie udka" w amarantusie

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
czosnek 2 ząbki
amarantus ekspandowany
mąka gryczana
jajko
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: "Żabie udka" w amarantusie

Kroki postępowania

1
Drobiowe a'la żabie udka w amarantusowej panierce to smaczna, zdrowa i pożywna przekąska :) Panierka nie zawiera glutenu.

PRZYGOTOWANIE:

Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy ją na mniejsze kawałki.

Każdy kawałek przekrawamy dodatkowo do około 3/4 długości.

"Udka" oprószamy solą oraz pieprzem, obsypujemy ziołami prowansalskimi i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 1 - "Żabie udka" w amarantusie foto
2
Każdy kawałek obtaczamy w mące gryczanej...
Krok 2 - "Żabie udka" w amarantusie foto
3
...a następnie w roztrzepanym jajku i amarantusie ekspandowanym.

Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Życzę smacznego! :)
Krok 3 - "Żabie udka" w amarantusie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.01.2015 14:52
wyglądają tak smacznie że ślinka leci
Kamil 22.01.2015 20:33
spróbuje, ale przyrządzę z żabich udek :)
Katarzyna59 22.01.2015 15:00
oszukane żabie udka- fantastyczny pomysł
kloruś 22.01.2015 10:22
fantastyczne zdjęcie... ślinka cieknie!
Skotka 21.01.2015 22:39
Z takiej żabki, to ja bardzo chętnie:)
Renata9 21.01.2015 21:21
bardzo smaczne jedzonko
Anna169Hosz 21.01.2015 20:46
Uff odetchnęłam... żaby bym chyba nie zjadła:)
IlonaAlbertos 21.01.2015 20:35
Świetny pomysł.
Kuchnia Marty 21.01.2015 19:57
Takie "żabie udka: to ja chętnie zjem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak