Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zabaglione

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
cukier 7 łyżek
wino białe deserowe 1/2 szklanki
maliny świeże 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zabaglione

W garnku zagotowujemy wodę i kładziemy na nią szklana miskę tak aby nie dotykała wody. Do miski wkładamy żółtka z cukrem i ubijamy aż masa zrobi się puszysta a cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodajemy wino i mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu. W dno pucharków wykładamy kilka malin, zalewamy zabaglione i dekorujemy wierzch malinami i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 11.01.2017 21:39
dziękuję za miłe słowa :)
gusia1000 10.01.2017 16:42
Pyszny deser.
Patrycja33 10.01.2017 11:09
pyszny deser
Krystyna32 10.01.2017 09:09
pyszności :)
Renataj 09.01.2017 22:57
Najlepszy deser świata:) i te malinki - rewelacja.
Wiktoria29 09.01.2017 20:34
mmmm.... pyszne
Edith85 09.01.2017 19:56
Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak