Zabaglione

Zabaglione

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    6 szt
  • cukier

    7 łyżek
  • wino białe deserowe

    1/2 szklanki
  • maliny świeże

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku zagotowujemy wodę i kładziemy na nią szklana miskę tak aby nie dotykała wody. Do miski wkładamy żółtka z cukrem i ubijamy aż masa zrobi się puszysta a cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodajemy wino i mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu. W dno pucharków wykładamy kilka malin, zalewamy zabaglione i dekorujemy wierzch malinami i listkami mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kloruś 11.01.2017 21:39
dziękuję za miłe słowa :)
gusia1000 10.01.2017 16:42
Pyszny deser.
Patrycja33 10.01.2017 11:09
pyszny deser
Krystyna32 10.01.2017 09:09
pyszności :)
Renataj 09.01.2017 22:57
Najlepszy deser świata:) i te malinki - rewelacja.
Wiktoria29 09.01.2017 20:34
mmmm.... pyszne
Edith85 09.01.2017 19:56
Uwielbiam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat