Z żurawinką.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    25 dag
  • mąka ziemniaczana

    5 dag
  • jaja

    5 szt
  • cukier

    25 dag
  • margaryna

    1 szt
  • cukier wanilinowy

  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę z cukrem ucieramy dodajemy żółtka, następnie resztę składników. Na końcu dodajemy pianę z białek i lekko mieszamy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku, po wystudzeniu ciasto kroimy na pół.
Masa:
0.5 l mleka
0.5 szkl. cukru kryształu
1 cukier waniliowy
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 masło
1 paczka biszkoptów
dżem żurawinowy
czekolada do dekoracji
Z mleka , cukru, mąki gotujemy budyń.
Masło ucieramy i dodajemy przestudzony budyń.

Przełożenie ciasta:
Ciasto - masa - dżem żurawinowy - biszkopty - między biszkopty masa - ciasto - cienka warstwa masy - starta czekolada

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat