z zielonego groszku zupa na maśle...

z zielonego groszku zupa na maśle...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 litry
  • zielony groszek

    1 kg/w łupinkach
  • kostka rosołowa

    2 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    3/4 łyżeczki
  • śmietana gęsta

    - ile potrzeba
  • koperek

    1/2 pęczka
  • grzanki

    - ile potrzeba
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

świeży zielony groszek wyłuskac z łupinek, opłukać, zalać w garnku wodą, zagotować, zebrać pianę łyżką

dodać kostki rosołowe z kury, masło i gotować do miękkości groszku

dodać pieprz mielony, czosnek granulowany, koperek, pałką blendera zmiksować zupę, można dodatkowo przelać przez sito

grzanki z bułek kajzerek, pokroić w kostki i w piekarniku na termoobiegu w 200 C przypiec na lekki brąz z 5 minut

zupę podac ze smietaną i grzankami - zupa smakuje na ciepło ale też i na zimno jest dobra................SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 28.06.2016 10:51
lubię zupy a ta jest pyszna :-)
Habibi 27.06.2016 21:06
uwielbiam :)
halina17 27.06.2016 12:12
Pyszna zupa
2milutka 27.06.2016 12:01
lubię takie zupy
Ewelina1991 27.06.2016 09:33
ciekawy przepis na zupę!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat