Z mocnym akcentem królika, czyli krem szpinakowy

Z mocnym akcentem królika, czyli krem szpinakowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nogi z królika

    2 szt
  • kapusta włoska

    do wywaru
  • seler nać

    do wywaru
  • szpinak świeży

    2-3 garści
  • ziemniaki

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • serek topiony

    50 g
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • oliwa

    1-2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • śmietana 12%

    3-4 łyżki
  • zioła prowansalskie

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Z mocnym akcentem królika, czyli krem szpinakowy foto
Nogi królika zagotować z kapustą i zieleniną. Doprawić przyprawami i gotować do miękkości.
Krok 2 - Z mocnym akcentem królika, czyli krem szpinakowy foto
Na maśle zeszklić pokrojony czosnek.
Krok 3 - Z mocnym akcentem królika, czyli krem szpinakowy foto
Dodać opłukane liście szpinaku i "podgrzewać' przez kilka minut od czasu do czasu mieszając.
Krok 4 - Z mocnym akcentem królika, czyli krem szpinakowy foto
Na oliwie podsmażyć warzywa pokrojone w plastry z dodatkiem ziół prowansalskich.
Krok 5 - Z mocnym akcentem królika, czyli krem szpinakowy foto
Następnie od blendera przełożyć obrane mięso, szpinak i warzywa oraz serek. całość zmiksować na gładki krem.
Krok 6 - Z mocnym akcentem królika, czyli krem szpinakowy foto
Podawać z kleksami ze śmietany i np. muffinkami na słono.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mysza75

27.11.2015 16:54
co za pyszności az chce sie jeść, zupa pierwsza klasa

Malinka

27.11.2015 16:02
Owszem, bardzo często królik to baza do wszelakich moich zup :)

gosia56

27.11.2015 13:52
Lubię mięso z królika ale zupy jeszcze nie gotowałam a widzę ze u ciebie króluje taka zupa

Krystyna32

27.11.2015 13:39
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat