Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

z bułki paryskiej zapiekanki na szybko...

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

salami 16 plasterków
ser salami 8 plastrów
pieczarki 8 sztuk
cebula 1 sztuka
olej czosnkowy 1/4 szklanki
bułka pszenna 8 kromek
masło 2 łyżeczki
sos pomidorowy - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: z bułki paryskiej zapiekanki na szybko...

pieczarki na maśle podsmażyć z cebulką do odparowania płynu z patelni - nie solę, gdyż salami i ser są dość słone

kromki bułki paryskiej dwudniowej skropić trochę wodą, posmarować pędzelkiem maczanym w oleju czosnkowym

na kromkę nakładać pieczarki, salami, plastry sera żółtego, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 20 minut, podać z sosem jaki się lubi - zapiekanki na szybko często robię wykorzystując bułkę paryską nie pierwszej świeżości lub inne starsze pieczywo, dodatki też wykorzystuję jakie mam w lodówce.........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak