Z bazylią i mozzarellą, czyli duszona polędwica

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    600 g
  • mozzarella w bloku

    4 plastry
  • bazylia świeża

    14 listków
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2/3 łyżeczki
  • masło

    2 łyzki
  • pieczarki

    8 szt
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Z bazylią i mozzarellą, czyli duszona polędwica foto
Mięso umyć, osuszyć i naciąć wzdłuż, przyprawić.
Krok 2 - Z bazylią i mozzarellą, czyli duszona polędwica foto
W nacięciu ułożyć umyte liście bazylii i plasterki sera.
Krok 3 - Z bazylią i mozzarellą, czyli duszona polędwica foto
Następnie mięso zwinąć i obwiązać, przyprawić.
Krok 4 - Z bazylią i mozzarellą, czyli duszona polędwica foto
Obsmażyć na rozgrzanym maśle, a następnie dusić do miękkości pod przykryciem.
Krok 5 - Z bazylią i mozzarellą, czyli duszona polędwica foto
Potem dodać grubo skrojone pieczarki, dusić wspólnie przez ok. 10 min.
Krok 6 - Z bazylią i mozzarellą, czyli duszona polędwica foto
Potem mięso wyciągnąć, wlać śmietankę i wymieszać.
Krok 7 - Z bazylią i mozzarellą, czyli duszona polędwica foto
Podawać z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 02.11.2016 17:03
A ja nie miałam pomysłu na poledwiczkę
KORAL 15.10.2016 14:56
Wygląda bardzo smakowicie :)
Alex_M 05.10.2016 10:56
pyszny obiad!
sezamek 14.09.2016 00:51
smaczne mięsko
Renata9 08.09.2016 21:20
Bardzo dobry obiadek
Wiktoria29 08.09.2016 20:31
zjadłabym.....
Agnieszka-87-25 08.09.2016 19:42
smaczne mięsko
Pani Domu 08.09.2016 14:20
bardzo smacznie uduszona
kd045 08.09.2016 13:45
pięknie podane
Aleksandra/Olcia 08.09.2016 12:23
pyszności takie mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat