Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z barku Tetalichy- likier kokosowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 70 dag
spiirytus 1/2 litra
woda zimna 350 ml
mleko skondensowane 2 sztuka
mleko skondens niessłodzone 2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Z barku Tetalichy- likier kokosowy

Wiórki wsyypujemy do duzego słoja. Zalewamt go wymieszaną wodą ze spirytusem. Potrząsamy wiórki. Odstawiamy na 2 tydzień. Następnie ioddzielamy wiórki od spirytusu. Dodajemy mleko niesłodzone.Mieszmay dokladnie. Pote mleko slodzone i mieszamy .Przelewamy do butelek i gotowedo spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 20.05.2013 21:36
zaproaszam ja
mic 20.05.2013 21:31
może się załapię na odrobinę?
Botwinka 11.10.2012 15:52
likierek-super sprawa
Madziela 06.09.2012 20:22
przepyszny taki likierek !
TEtalicha 02.09.2012 21:45
zapraszam wszytskich do siebie
Konczi 02.09.2012 21:25
ooo ja poproszę :)
gosia47-47 02.09.2012 21:20
mmm, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak