Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Xiasto biszkoptowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6
mąki 3/4 szkl
cukru szkl
proszku do pieczenia łyżeczka
kakao 2-3 lyżeczki
budynie o smaku toffi 2
mleko 1/2 litra
cukru do smaku kilka łyżek
margaryny kostka
powidła śliwkowe
galaretki niebieskie 3
delicje 2 w białej czekoladzie

Przepis i sposób przygotowania na: Xiasto biszkoptowe

Biszkopty posmarować powidłami i skleić po dwa. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka i na końcu wymieszać z mąką, dodać kakao, wylać na blaszkę pół ciasta, wyłożyć biszkopty, na to resztę ciasta, piec ok.40 min w temp.160-180 C, pozostawić do wystygnięcia.

Rozpuścić galaretki.

Masa budyniowa: na mleku ugotować budynie z dodatkiem cukru, wystudzony zmiksować z margaryną.

Na biszkopt wyłożyć masę budyniową, na to delicje i zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 30.09.2011 10:37
slicznie wyglada
iknkirke 31.12.2010 11:40
Mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak