WZK mięsna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kotlet:

    6
  • duże cebule

    4-6
  • podwójna pierś duża lub 1,5 szt.

  • kostka sera żółtego

    1
  • śmietana

    1
  • pieczarki

    30-50 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety, piersi rozbijamy i przyprawiamy (nie panierujemy). Pieczarki smażymy z 3 cebulami, przyprawiamy solą i pieprzem. Średnią blachę wykładamy folią aluminiową, folię smarujemy tłuszczem. Układamy warstwami:
1) kotlet schabowy
2) pieczarki z cebulą
3) posypujemy całość serem żółtym
4) kotlet z piersi
5) posypujemy pokrojoną cebulą
6) dodajemy majonez i śmietanę na całość - polewamy

Pieczemy ok. 1 godz. w temp. 200˚C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danusia19671 04.02.2012 17:29
Wygląda apetycznie
danusia19671 04.02.2012 17:29
Wygląda apetycznie
jasiek 24.05.2011 13:01
ładnie wygląda
Leonka 21.11.2010 18:10
oo bardzo oryginalny przepis, super! :)
IRENA9 16.11.2010 17:47
SUPER danie na każdą okazje [jest bardzo podzielna] i bardzo smaczna!!!
agata1722 01.10.2010 07:57
rewelacja
christopher1 28.08.2010 11:39
Smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat