Wywar warzywny

Wywar warzywny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 szt
  • kapusta włoska

    0,25 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • ziele angielskie

    3 szt
  • liść laurowy

    3 szt
  • sól i pieprz

  • woda

    2 l
  • por

    0,25 szt
  • seler

    0,25 szt
  • cebula

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozgrzewamy w garnku trzy łyżki oliwy, rumienimy cebulę. Następnie przesmażamy ząbki czosnku pokrojony w plasterki. Wrzucamy selera, pietruszki, marchewki oraz pora, dusimy wszystko razem przez 2-3 minuty. Całość zalewamy wodą - doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim i liściem laurowym. Wywar gotujemy około 50 minut na wolnym ogniu. 10 minut przed końcem gotowania dorzucamy natkę – nada wywarowi wspaniały aromat i smak.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat