Wywar warzywny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    1 ząbki
  • seler

    1/4 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • sól

  • marchew

    2 szt
  • por

    1 szt
  • dymka

    3 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • pieprz kulki

    4 szt
  • ziele angielskie

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę skrobiemy przecinamy na pół. Seler obieramy kroimy na 4 części. Pora myjemy przecinamy na pół. Pietruszkę obieramy zostawiamy w całości. Warzywa zalewamy zimna wodą dodajemy przyprawy i ząbek czosnku . Gotujemy na małym ogniu. Na końcu solimy i jeszcze chwilę gotujemy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EWI 04.07.2012 08:33
fajny
iwa643 04.07.2012 06:26
polecam wywar można zamrozić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat