Wywar warzywny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    4 szt.
  • seler korzeniowy

    1/2 szt.
  • pory

    2 szt.
  • cebule

    3 szt.
  • cukinia

  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • goździki

    2 szt.
  • wino białe wytrawne

    1 szkl.
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na 2 litry wywaru. Wszystkie warzywa (jedną cebule odłożyć) pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Zalać winem i 2 litrami zimniej wody. Zagotować. Pozostała cebulę przekroić na pół i podprażyć na suchej patelni. Dodać ją do wywaru razem z przyprawami i natką. Gotować ok. 50 minut. Wywar nadaje się do galaret, zup i sosów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 09.07.2011 19:32
mniam
pioge7 09.07.2011 19:25
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat