Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wywar szczawiowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczaw 50 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wywar szczawiowy

Kroki postępowania

1
Szczaw myjemy w wodzie.
Krok 1 - Wywar szczawiowy foto
2
Kroimy drobno i wrzucamy do naczynia. Solimy całość i czekamy około godz.
Krok 2 - Wywar szczawiowy foto
3
Szczaw przekładamy do słoików i ugniatamy za pomocą tłuczka. Zamykamy słoik. Następnego dnia szczaw zmieni kolor na zgniłą zieleń należy jeszcze raz go dobrze ugnieść w słoiku. Słoik zamykamy i odkładamy do zimnego pomieszczenia. Szczaw nadaje się na wywar do zupy szczawiowej.
Krok 3 - Wywar szczawiowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 23.06.2014 11:55
super pomysł
marcia7 13.05.2014 19:59
samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak