Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wywar mięsno-warzywny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka
Kucharek przyprawa do potraw
marchew
pietruszka
seler 1/3
cebula 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Wywar mięsno-warzywny

Kroki postępowania

1
Udko dokładnie myjemy. Zalewamy wodą. Dodajemy kucharka i doprowadzamy do wrzenia.

Krok 1 - Wywar mięsno-warzywny foto
2
W tym czasie obieramy przygotowane jarzyny. Obrane jarzyny myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Wywar mięsno-warzywny foto
3
Następnie dodajemy do gotującego się wywaru z dodatkiem kucharka
Zmniejszamy ogień i wszystko gotujemy pod przykryciem do miękkości na wolnym ogniu, aby się nie gotowało tylko pyrkało.
Krok 3 - Wywar mięsno-warzywny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 03.03.2017 00:34
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak