Wytrawne rogaliki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    6 szkl
  • margaryna

    25 dag
  • śmietana

    200 ml
  • drożdże

    8 dag
  • jajka

    2 szt
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    1/4 łyżeczki
  • białko

    1 szt
  • Farsz:

  • szynka

    20 dag
  • papryka

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • parmezan starty

    2 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagnieć ciasto. Odstaw na 90 min. Rozwałkuj na 2 placki, wykrój trójkąty o boku 12 cm. Posmaruj białkiem. Por, paprykę i szynkę rozdrobnij, podsmaż na oliwie, dodaj natkę, ser i przyprawy. Farsz rozłóż na trójkątach, zwiń rogaliki. Piecz 30 min w 190 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 03.06.2013 19:12
bardzo smaczne
Aneta41 17.06.2012 20:09
pycha
Norgiusz 26.05.2012 16:16
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat