Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wytrawne risotto z czarnego ryżu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
tahini 1/2 łyżeczki
pomidor suszony 4 szt
cebula czerwona 1 szt
Kukurydza z Puszki 1 łyżka
fasola czerwona z puszki 1 łyżka
marchewka ugotowana 1 łyżka
groszek zielony 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat 1 szczypta
pieprz
sól do smaku
bazylia 4 liście
ryż czarny 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawne risotto z czarnego ryżu

Ryż wrzucamy do wody i gotujemy ok 15-20 minut. Odcedzamy i wrzucamy na patelnie, gdzie zalewamy go 1/2 szklanki wody. Czekamy aż woda wyparuje, i wlewamy drugą, taką samą porcję wody. Gdy woda zacznie znikać, dodajemy pokrojoną cebulę i wlewamy 1/3 szklanki wody. Po odparowaniu większości płynów dodajemy koncentrat pomidorowy, tahini, przyprawy, pokrojone pomidory i pozostałe warzywa. Smażymy do momentu całkowitego wyparowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.03.2014 12:57
rewelacyjne danie :)
Pietruszka 09.10.2012 09:41
wygląda smakowicie
caralajna 06.10.2012 17:14
ale fajne danie, mniam
Andysz 05.10.2012 19:41
rewelacja;]
GOSIA18 05.10.2012 19:00
pomysłowe
ewelina/bunia 05.10.2012 18:55
ciekawe
SylwiaMagdaSabin 05.10.2012 18:20
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak