Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wytrawne pieczarki do słoików

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pieczarki 1 kg
wino białe wytrawne 1 litr
czosnek 2 ząbki
oliwa do smażenia

Składniki na marynatę

oliwa 1 szklanka
ocet winny czerwony 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawne pieczarki do słoików

Wykonanie:
Pieczarki dokładnie opłukać i osuszyć. Wino zagotować, wrzucić pieczarki obgotować przez kilka minut i odcedzić. Oliwę rozgrzać na patelni z pokrojonym czosnkiem, wrzucić pieczarki i chwilę podsmażyć, cały czas mieszając. Wszystkie składniki na marynatę zmiksować. Do wyparzonych słoików przełożyć pieczarki, obłożyć natką pietruszki, zalać marynatą, szczelnie zamknąć. Pasteryzować przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 10.08.2016 21:16
Ciekawa propozycja
marzut 10.08.2016 15:40
Fajny przepis
bertpvd 09.08.2016 22:50
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak