Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • kminek

  • ser żółty

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francsukie kroimy na długie paseczki (nie muszę być bardzo krótkie), układamy je na blaszce. Ser żółty ścieramy na wąskich oczkach i posypujemy nim połowę z przygotowanych paluszków. Drugą część paseczków z ciasta francuskiego posmarowałem mlekiem i posypałem kminkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 200* i pieczemy przez ok. 10 minut. Pyszne na ciepło i zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysliwy 01.09.2014 16:35
Bardzo je lubię
agnieszka214 01.09.2014 15:50
takie paluchy sa pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat