Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kminek
ser żółty
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawne paluchy z ciasta francuskiego

Ciasto francsukie kroimy na długie paseczki (nie muszę być bardzo krótkie), układamy je na blaszce. Ser żółty ścieramy na wąskich oczkach i posypujemy nim połowę z przygotowanych paluszków. Drugą część paseczków z ciasta francuskiego posmarowałem mlekiem i posypałem kminkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 200* i pieczemy przez ok. 10 minut. Pyszne na ciepło i zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysliwy
mysliwy 01.09.2014 16:35
Bardzo je lubię
agnieszka214 01.09.2014 15:50
takie paluchy sa pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak