Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wytrawne nalesniki z twarożkiem i jarmużem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1 szklanka
mleko 0,5 szklanki
woda gazowana 0,5 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
jarmuż kilka liści

nadzienie

twaróg 200 gram
jarmuż 100 gram
czosnek ząbki 2 sztuki
cebula 1/4 sztuki
jogurt naturalny 1 szklanka
majonez kilka łyżek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawne nalesniki z twarożkiem i jarmużem

Wszystkie składniki ciasta wymieszać mikserem, dodać pokrojone liście jarmużu. Smażyć na wolnym ogniu po obu stronach. Przygotować nadzienie. Czosnek i cebulę drobno pokroić w kostkę. Liście jarmużu oczyścić, oddzielić od twardych fragmentów, pokroić na drobne kawałki. Czosnek, cebulę i jarmuż wymieszać z twarogiem, dodać niewielką ilość jogurtu naturalnego, zioła i przyprawy. Przygotować sos czosnkowy: wymieszać jogurt naturalny z majonezem, dodać czosnek, sól do smaku i zioła. Przed podaniem naleśniki wypełnić farszem, zwinąć i polać sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 12.06.2016 14:05
super pomysł
IKrakowianka 11.06.2016 22:16
fajny pomysł
Marta1986 11.06.2016 20:59
smaczne mniam
IZABELA29 11.06.2016 18:35
Pyszne nalesniki
pestka 11.06.2016 18:32
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak