Wytrawne muffiny z żółtym serem i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pełnoziarnista

    1 szkl.
  • ser żółty

    1 szkl.
  • szynka gotowana

    3 plastry
  • jajko

    1 szt.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mleko

    1/2 szkl.
  • olej

    4 łyżki
  • cukier

    szczypta
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier i tymianek.
W drugiej misce łączymy mokre składniki: mleko, jajka, olej.
Mokre składniki wlewamy do suchych i krótko mieszamy.
Dodajemy starty ser oraz pokrojoną w paseczki szynkę, mieszamy.
Ciasto wlewamy do papierowych papilotek lub silikonowych foremek do 3/4 wysokości.
Wierzch posypujemy startym serem.
Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 11.02.2014 20:27
ciekawy przepis
Anna169Hosz 10.02.2014 00:12
Zapowiadają się na bardzo smaczne.
ssylwiaa 09.02.2014 22:47
fajna odmiana dla słodkości ;)
Kolorowa 09.02.2014 21:36
Pysznie się prezentują !
DorotaZ 09.02.2014 17:18
Ciekawy pomysł :)
IwonaDD 09.02.2014 17:01
pychota!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat