Wytrawne jabłka jako dodatek do mięs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    0,5 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jbłka umyc wydrążyc gniazda nasienne, skórkę pozostawic. Kroic na plasterki około 7mm. Tak aby powstały ładne krążki z dziurka w środku. Opruszyc solą i majerankiem. Smażyc na patelni na maśle z obu stron. Świetny dodatek do pieczonej kaczki czy gęsi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela20 30.12.2011 14:26
bardzo smaczne
Kate131 21.07.2011 09:12
tak nie jadłam
szajba2 04.05.2011 15:59
można spróbować
Barbara55 15.04.2011 18:52
wytrawnie
kielcok1 16.03.2011 15:50
można rozważyć wytrawienie jabłka
rakow2 31.12.2010 17:49
nie ma to jak wytrawne jabłka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat