Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wytrawne ciasteczka z farszem z kapusty

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
ziele angielskie 1 kulka
masło klarowane 2 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawne ciasteczka z farszem z kapusty

Cebule i czosnek obieramy z łupiny. Siekamy drobno.

Kapustę lekko odciskamy i gotujemy z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.

Na patelni na maśle podsmażamy posiekany czosnek z cebulka . dodajemy obgotowana kapustę . Mieszamy i smażymy ok 5 min. doprawiamy solą , pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekany świeży koperek.



Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na środek nakładamy troszkę kapusty i zamykamy lekko rogi do środka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 15 min.

Smakują na ciepło i zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 22.02.2015 14:11
piękna przekąska
MałaMi89 22.02.2015 14:09
Fajny przepis, ale ciasto francuskiego nie ma w składnikach (jeszcze można edytować:))
mirosława4 22.02.2015 14:03
bardzo smaczne
Czarnula666 22.02.2015 12:56
A do tego kubek z barszczykiem :) Pycha
pestka 22.02.2015 11:37
smaczna przekąska
Pyszota 22.02.2015 11:27
super przepis
Internetowa Kuchnia 22.02.2015 10:43
Znacznie wyglądają ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak