Wytrawne carpaccio z pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    2 szt
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • krem balsamico

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 do smaku
  • papryczka chilli

    1 do smaku
  • oliwa truflowa

    1 łyżeczka
  • mięta liście

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy, myjemy i bardzo cieniutko kroimy w plastry, tak aby prześwitywały. Papryczkę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki układamy na talerzu, posypujemy papryką. Całość delikatnie skrapiamy cytryną oraz kremem balsamicznym i oliwą. Z dużej wysokości solimy.

Podajemy od razu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 05.12.2014 11:35
ciekawy pomysł, jeszcze tak podanych pieczarek nie jadłam
Renataj 02.12.2014 22:30
Lubię surowe pieczarki ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat