Wytrawna tarta z tuńczykiem , mozarellą i pomidorkami koktajlowymi :)

Wytrawna tarta z tuńczykiem , mozarellą i pomidorkami koktajlowymi :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Spód tarty

  • mąka

    250 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    150 gram
  • sól

    1 płaska łyzeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    0,5 łyzeczki

Nadzienie

  • tuńczyk w sosie własnym

    0,5 puszki
  • mozzarella w kulce

    1 sztuka
  • pomidorki koktajlowe

    10 sztuk
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • pieczarki

    4-5 sztuk
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    0,5 łyzeczki
  • sól i pieprz

    1 sczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wytrawna tarta z tuńczykiem , mozarellą i pomidorkami koktajlowymi :) foto
Do miski przekładamy składniki potrzebne do przygotowania spodu tarty : mąkę, jajko, masło, sól, zioła prowansalskie.
Krok 2 - Wytrawna tarta z tuńczykiem , mozarellą i pomidorkami koktajlowymi :) foto
Z podanych składników zagniatamy ciasto, które następnie schładzamy i ....
Krok 3 - Wytrawna tarta z tuńczykiem , mozarellą i pomidorkami koktajlowymi :) foto
wykładamy nim formę do tarty,
Krok 4 - Wytrawna tarta z tuńczykiem , mozarellą i pomidorkami koktajlowymi :) foto
Spód tarty smarujemy przecieram i obsypujemy ziołami prowansalskimi.
Krok 5 - Wytrawna tarta z tuńczykiem , mozarellą i pomidorkami koktajlowymi :) foto
Mozzarellę kroimy w kostkę , pieczarki w plastry , pomidorki na połówki i ...
Krok 6 - Wytrawna tarta z tuńczykiem , mozarellą i pomidorkami koktajlowymi :) foto
wraz z tuńczykiem umieszczamy na tarcie. Obsypujemy ziołami, solą i pieprzem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 02.11.2017 09:48
Smaczna tarta : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat