Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wystrzałowa pekinka

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty pekińskiej 400 g
żółta papryka 1
liście pora 3
marchewka 1
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
granat 1/2 szt
olej 5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wystrzałowa pekinka

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską posiekać. Pora umyć i pokroić w paski, pestki granatu wyjąć ze skóry. Paprykę i cebule pokroić w paseczki, marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Wystrzałowa pekinka foto
2
Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać przyprawy i wymieszać surówkę
Krok 2 - Wystrzałowa pekinka foto
3
Zostawić około 5 minut do przegryzienia się smaków.
Krok 3 - Wystrzałowa pekinka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 05.01.2014 18:07
pycha :)))
Henryka2 03.04.2013 12:06
Cudeńko, ten granat to rewelacja!
Megg 03.04.2013 11:27
rewelacyjna surówka!!!!
IwonaDD 03.04.2013 11:01
bajecznie kolorowa - lubię to :)
Barbara/zuza22_85 03.04.2013 10:09
bardzo fajna
leonowie 03.04.2013 10:01
bardzo lubię granat:)nigdy nie łączyłam z pekińską. fajny pomysł.
Rafał3 03.04.2013 09:46
mniam polecam serdecznie
Boska_Agatka 03.04.2013 09:41
ale bym zjadła wygląda i smakuje pewnie wyśmienicie
Anna133 03.04.2013 09:36
wow ale cudo , wspaniała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak