Wystrzałowa pekinka

Wystrzałowa pekinka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty pekińskiej

    400 g
  • żółta papryka

    1
  • liście pora

    3
  • marchewka

    1
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • cukier do smaku

  • granat

    1/2 szt
  • olej

    5 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wystrzałowa pekinka foto
Kapustę pekińską posiekać. Pora umyć i pokroić w paski, pestki granatu wyjąć ze skóry. Paprykę i cebule pokroić w paseczki, marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - Wystrzałowa pekinka foto
Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać przyprawy i wymieszać surówkę
Krok 3 - Wystrzałowa pekinka foto
Zostawić około 5 minut do przegryzienia się smaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 05.01.2014 18:07
pycha :)))
Henryka2 03.04.2013 12:06
Cudeńko, ten granat to rewelacja!
Megg 03.04.2013 11:27
rewelacyjna surówka!!!!
IwonaDD 03.04.2013 11:01
bajecznie kolorowa - lubię to :)
Barbara/zuza22_85 03.04.2013 10:09
bardzo fajna
leonowie 03.04.2013 10:01
bardzo lubię granat:)nigdy nie łączyłam z pekińską. fajny pomysł.
Rafał3 03.04.2013 09:46
mniam polecam serdecznie
Boska_Agatka 03.04.2013 09:41
ale bym zjadła wygląda i smakuje pewnie wyśmienicie
Anna133 03.04.2013 09:36
wow ale cudo , wspaniała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat