Wyśmienita szczawiówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw na zupę

    1 słoiczek
  • ziemniaki

    3-4 szt
  • marchewka

    1 szt
  • ziele angielskie

    4-5 kulek
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • sól

    do smaku
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać 3 szklanki wody,dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,pokrojoną marchewkę,kostkę rosołową,pieprz ziołowy i sól do smaku.Całość ugotować.Gdy warzywa będą miękkie dodać słoiczek szczawiu,podgotować 6-7 minut.Zupę zabielić śmietaną,zagotować.Podawać z połówką jajka na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magdalea 12.10.2011 17:48
uwielbiam, a dawno nie jadlam:)
madi356 05.01.2011 20:10
moja ulubiona:)
Tomek16 05.12.2010 12:45
lubię szczaw
m1monika 01.12.2010 16:02
uwielbiam :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat