Wypasiony omlet hiszpański

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    5 szt.
  • szynka z kurczaka

    3 plastry
  • cebula

    1/2 szt.
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • pomidor

    1 szt.
  • ser żółty

    1 duży plaster
  • natka pietruszki

    do posypania
  • mleko 3,2%

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • papier do pieczenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Jajka rozbełtać. Dodać sól, pieprz, mleko.
2. Szynkę i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie.
3. Szynkę, cebulę dodać do jaj.
4. Patelnie rozgrzać, wyłożyć pergamin. Wlać jaja. Patelnię przykryć pokrywką.
Zmniejszyć ogień.
5. Pomidora obrać i pokroić w plastry. Ser zetrzeć na tarce lub rozdrobnić palcami.
6. Gdy jaja się lekko zetną, ułożyć na omlecie pomidory. Posypać serem i ponownie przykryć pokrywką. Dusic dopóki ser się rozpuści.
7. Posypać świeżą natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 22.03.2015 21:01
znakomity omet
Ola1young 21.03.2015 17:33
po prostu pycha :)
Czarnula666 21.03.2015 15:09
Super przepis!! Jutro wypróbuje,idealne na niedzielne sniadanie :)
adelajda 21.03.2015 13:50
dobry omlecik
Krystyna32 21.03.2015 10:44
wygląda pysznie
Pyszota 21.03.2015 10:13
super przepis
Natalia40 21.03.2015 09:50
świetne danie
Ania67 21.03.2015 09:33
rzeczywiście wypasiony

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat