Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jaja
5 szt. -
szynka z kurczaka
3 plastry -
cebula
1/2 szt. -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
pomidor
1 szt. -
ser żółty
1 duży plaster -
natka pietruszki
do posypania -
mleko 3,2%
1 łyżka -
oliwa
1 łyżeczka -
papier do pieczenia
Przepis i sposób przygotowania Wypasiony omlet hiszpański
2. Szynkę i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie.
3. Szynkę, cebulę dodać do jaj.
4. Patelnie rozgrzać, wyłożyć pergamin. Wlać jaja. Patelnię przykryć pokrywką.
Zmniejszyć ogień.
5. Pomidora obrać i pokroić w plastry. Ser zetrzeć na tarce lub rozdrobnić palcami.
6. Gdy jaja się lekko zetną, ułożyć na omlecie pomidory. Posypać serem i ponownie przykryć pokrywką. Dusic dopóki ser się rozpuści.
7. Posypać świeżą natką pietruszki.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się